HTML

Ép és Tudatos

Tudatos, egészséges életvitel a gondolkodó embereknek: racionálisan, tudományos alapokra építve. Ne hagyd magad átverni, tájékozódj hiteles forrásból!

Tudatos, egészséges életvitel - tudományos szemmel!

2011.09.05. 22:25 szintézis

Alapvetés

Címkék: első bejegyzés tudatos

Ebben a bejegyzésben fejtjük ki szerkesztői hozzáállásunkat a tudatos életről, valamint azt hogy milyen témákkal szeretnénk foglalkozni blogunkban, illetve milyen eszközökkel kívánunk élni.
 

Mindannyiunk alapvető igénye, hogy életünket tartalmasan, egészségesen, boldogan éljük meg, lehetőleg minél hosszabb ideig. Ennek ellenére sokan mégis csak akkor fordítanak tudatos figyelmet életvitelükre, az egészségükre, amikor már baj van. Oly sokan élnek a mennyiség, és nem a minőség bűvöletében. Következményeként, elégedetlenek lesznek a súlyukkal, rossz közérzet, levertség és betegség kínozza őket. Az ember hajlamos ez esetben a leggyorsabb, legkönnyebb megoldások felé fordulni. Eredményeket akar azonnal, minél kevesebb szenvedés árán. Talán ez az egyik oka annak, hogy oly sokakat megvezetnek a gyors, könnyű, mégis csodákat ígérő (és drága), de hatástalan ajánlatok. Aki ilyesféle „ősi” avagy „spirituális”csodákról szeretne olvasni, az nálunk nagyon rossz helyen jár. Előre leszögezzük, hogy csodák nem léteznek, legalábbis nem olyan értelemben, ahogy gyakran hirdetik ezeket. A természet csodálatos titkairól és azok hátteréről azonban sok szó fog esni a későbbiekben!

Valódi és bizonyítékokra épülő, ellenőrizhető, hasznos és érdekes tudományos ismereteket kívánunk megosztani az érdeklődőkkel. Nem kell tudósnak lenni a tudás megszerzéséhez! Mindössze elfogadható bizonyítékokat és logikai indoklást igényelő kétkedő hozzáállásra és tájékozódásra van szükség, mielőtt elfogadnánk egy állítást. Célunk, hogy hozzájáruljunk ahhoz a folyamathoz, hogy a (táplálkozás- egészség-, élelmiszer-, stb. ) tudományt kihozzuk a laboratóriumokból, és beépítsük hétköznapi életünkbe és kultúránkba. Elősegítve azt, hogy tudatosan építsünk fel magunknak egy magasabb szintű életminőséget. 

Célunk elérése érdekében rövid, reményeink szerint érthető bejegyzésekben fogjuk kifejteni a tudomány mai állására alapozott véleményünket. Kijelentéseink alátámasztására minden bejegyzésünk végén felsoroljuk az adott cikkhez felhasznált irodalmat. Ez a lista olyan könyveket, cikkeket takar, amelyeket a különböző szakterületek tudósai, szakemberei állítottak össze. Az egyes irodalmi elemekre a bejegyzésekben is hivatkozunk, ahol szögletes zárójelbe kerül az irodalmi listán található sorszáma.

Az esetleges jogi viták elkerülése érdekében a bejegyzésekhez készült forrásmegjelölés nélküli illusztrációk saját szellemi termékeink, és csak a szórakoztató szemléltetést szolgálják. A másoktól átvett illusztrációk forrásmegjelöléssel kerülnek bemutatásra.

Jó szórakozást és gyarapodó tudást kívánnunk!

Elérhetőségünk: elet.tudatosan@gmail.com

 

                                                                                                    A blog szerzői